D66 zorgt voor een primeur

D66 is afdeling in Moerdijk maar valt onder zelfde bestuur als Etten-Leur

BN De Stem: IRIS VAN DEN BERG

Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in Moerdijk: de partij doet er voor de allereerste keer aan mee.
‘Invloed op morgen.’ Met die slogan doet D66 Moerdijk in maart mee aan de gemeenteraadsverkiezinten.

Onlangs heeft de partij de kieslijst bekendgemaakt. De Moerdijkse lijst wordt aangevoerd door Geert Wiers uit Fijnaart. Daarnaast vertegenwoordigen Frank Kastelein – voormalig uitbater Fort de Hel -, Ine Kuijpers, Walfred Bol, Janneke Berk en Mark Reitsma de democratische partij.

,,Het is een adequate lijst. Met deze relatief kleine groep denken we goed uit de voeten te kunnen , zegt Wiers. Het bestuur van de partij werkt samen met D66 Etten-Leur. ,,De groep is te klein om er twee afdelingen mee te vullen. Daarom is er gekozen voor één bestuur en twee politieke afdelingen. Het voordeel van de samenwerking is dat we onze controlerende functie goed kunnen vervullen. We hebben zicht op gemeenten in twee gebieden.” Frank Kastelein, nummer twee op de lijst, is blij dat D66 in Moerdijk van de partij is. ,,Ik heb een paar keer bij de landelijke fractie aangekaart dat er in Moerdijk geen D66 is. Nu is ie er wel, dus sluit ik me erbij aan.”

Kastelein werd vorig jaar door de gemeente uit zijn fort in Helwijk gezet omdat hij er voor te veel overlast zou zorgen. Dat hij niet altijd op goede voet stond met de gemeente Moerdijk, ziet hij niet als een probleem voor zijn eventuele werk in de gemeenteraad. ,,Dat staat helemaal los van elkaar.”

Volgens de ondernemer zorgt D66 voor een socialer en liberaler geluid in de gemeente.